Oružani lobi zloupotrebio Obamine ćerke

Bela kuća protestuje

Oružani lobi zloupotrebio Obamine ćerke

Planeta -
U video snimku koji je na internet postavio lobi koji se zalaže za posedovanje oružja u SAD Obama se naziva licemerom zato što mu naoružani tajni agenti štite kćerke u školi dok se njihov otac protivi uvođenju naoružanih čuvara u američke škole

VAŠINGTON - Bela kuća je nazvala "gnusnim i kukavičkim" video snimak koji prikazuje kćerke američkog predsednika Baraka Obame koji je objavila američka asocijacija za oružje (NRA). Portparol američkog predsednika Džej Karni rekao je da se većina Amerikanaca slaže da predsednikova deca ne treba da se koriste kao pioni u političkoj borbi.

On je govorio o video snimku koji je na internet postavio lobi koji se zalaže za posedovanje oružja u SAD u kome se Obama naziva licemerom zato što mu naoružani tajni agenti štite kćerke u školi dok se njihov otac protivi uvođenju naoružanih čuvara u američke škole.

Udruženje je objavilo taj video snimak pre nego što je Obama izneo svoje predloge za suzbijanje nasilja izazvanog oružjem u zemlji. Predsednik poziva Kongres SAD da uvede provere ljudi koji kupuju oružje i da građanima zabrani držanje jurišnog oružja i šaržera sa više od deset metaka, što su sve mere kojima se NRA protivi.

Obama predlaže ove mere posle masakra u osnovnoj školi u Njutaunu u Konektikatu. Lobi za oružje je umesto toga tražio da se uvedu naoružani čuvari u sve škole.

http://www.youtube.com/watch?v=z7bBo5SWbCc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track