PRAVDA IZ KURANA: Ajet na ulazu u Harvard
Foto: Doznajemo

Stih iz An-Nisa na zidu

PRAVDA IZ KURANA: Ajet na ulazu u Harvard

Planeta -
O vernici, budite uvek pravedni, svedočite Alaha radi, pa i na svoju štetu, ili na štetu roditelja i rođaka, bio on bogat ili siromašan, jer Alahovo je da se brine o njima, glasi ajet

LONDON - Američki univerzitet Harvard objavio je ajet (stih) iz Kurana na ulazu u svoj Pravni fakultet, opisujući ga kao jedan od najvećih citata o pravdi u istoriji.Ajet sure An-Nisa (Žene) objavljen je na zidu okrenutom ka glavnom ulazu, posvećenom najboljim citatima koji su izrečeni o pravdi. Univerzitet Harvard je osnovan 1636. godine i najstarija je institucija visokog obrazovanja u SAD-u.

Fotografiju plakata sa ovim stihom, na svom Tviteru objavio je saudijski student Abdulah Juma.- Primetio sam da je ajet objavljen na zidu pravnog fakulteta, koji ga je opisao kao jedan od najvećih citata o pravdi u istoriji - rekao je student Abdullah Juma.Ajet koji je citiran glasi:”O vernici, budite uvek pravedni, svedočite Alaha radi, pa i na svoju štetu, ili na štetu roditelja i rođaka, bio on bogat ili siromašan, jer Alahovo je da se brine o njima.”

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track