Alžir: Poginulo 40 talaca i 23 otmičara?

Operacija spasavanja stranaca Alžirske vojske u Sahari krenula naopako

Alžir: Poginulo 40 talaca i 23 otmičara?

Planeta -
Grupa islamista, njih oko 20, koja sebe naziva Bataljonom krvi zauzela je postrojenje zbog francuske intervencije protiv islamista u Maliju

ALŽIR - Neuspela akcija.

Alžirska vojska pokrenula je operaciju oslobađanja talaca, 41 stranog državljanina, u gasnom postrojenju Aim Amenas „Britiš petroleuma“ u Sahari, koje su zauzeli islamisti. Prema prvim izveštajima, poginula su čak 40 taoca i 23 otmičara.

Grupa islamista, njih oko 20, koja sebe naziva Bataljonom krvi zauzela je postrojenje preksinoć zbog francuske intervencije protiv islamista u Maliju.

Zarobljeni su državljani Francuske, Britanije, Japana, Malezije, Norveške, Filipina, Irske i Amerike. U napadu islamista nakon kojeg je gasno polje zauzeto ubijeni su Britanac i Alžirac, a šestoro ljudi je ranjeno, i to Britanac, Norvežanin, Škot i tri Alžirca.Grupa Bataljon krvi, koja tvrdi da je uzimanje talaca odmazda za francuski rat u Maliju, traži prekid operacija protiv islamista u Africi.Vojna operacija spasavanja talaca sinoć je završena, a ubijeno je više desetina ljudi, javili su alžirski mediji, ne navodeći broj žrtava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track