Atina: Dojava o bombi pa eksplozija u šoping molu
Foto: REUTERS

Centar evakuisan

Atina: Dojava o bombi pa eksplozija u šoping molu

Planeta -
Naprava je dignuta u vazduh dvadesetak minuta pre početka projekcije nekih filmova

ATINA - U jednom šoping centru u Atini eksplodirala je bomba i lakše ozledila dvojicu čuvara, saopštila je grčka policija. Lokalni mediji su pedesetak minuta pre detonacije dobili dva telefonska poziva sa upozorenjem posle kojih je oko 200 ljudi evakuisano iz šoping centra, koji se nalazi u severnom atinskom predgrađu Marusi, rekao je Asošiejted presu jedan zvaničnik policije.

Nedeljom su u ovom šoping centru sve prodavnice zatvorene, izuzev kafeterije, restorana i bioskopskog multipleksa, dva sprata iznad onog na kojem je došlo do eksplozije. Naprava je dignuta u vazduh dvadesetak minuta pre početka projekcije nekih filmova - uglavnom dečjih. Radi se o maloj bombi za koju se veruje da je bila postavljena u kanti za đubre.

Eksplozija je nanela tek manju štetu prodavnicama, rekao je policijski zvaničnik koji je tražio anomnimnost jer nije imao dozvolu da daje izjavu medijima. Ranjeni radnici obezbeđenja su transportovani u obližnju bolnicu iz koje su otpušteni sat kasnije. Niko još nije preuzeo odgovornost za eksploziju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track