MASLENICA: Gotovina slavio godišnjicu pokolja Srba

Dve decenije

MASLENICA: Gotovina slavio godišnjicu pokolja Srba

Planeta -
Bila je to akcija... u kojoj smo stekli sva taktička i tehnička znanja i razvili naše oružane snage da bismo došli do konačne pobede, rekao je general HV

ZADAR - Penzionisani general Hrvatske vojske Ante Gotovina, koga je Haški tribunal oslobodio odgovornosti za ratne zločine počinje u akciji Oluja, prisustvovao je danas u Zadru obeležavanju dve decenije vojne operacije "Maslenica 93".

Po Gotovininom mišljenju, to je bila akcija koja je Hrvatsku "usmerila dalje".

"Bila je to akcija koja nas je usmerila dalje, u kojoj smo stekli sva taktička i tehnička znanja i razvili naše oružane snage da bismo došli do konačne pobede", rekao je Gotovina ističući kako su tom akcijom spojeni severni i južni deo Hrvatske.

On je rekao da se posebno seća poginulih i da deli tugu i ponos sa porodicama i, kako je rekao, braniteljima koji nose trajni ožiljak iz te ratne operacije.

"Mi smo slobodni ljudi, ponosno i s optimizmom gradimo našu domovinu i našu budućnost", kazao je Gotovina, preneli su zagrebački mediji.

Obeležavanju u Zadru prisustvuju i predsednik Hrvatske Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović i predsednik Sabora Josip Leko.

Povodom dve decenije napada hrvatskih snaga na Maslenicu i Ravne Kotare, Asocijacija izbegličkih udruženja Srba iz Hrvatske je danas ukazala da za zločine počinjene u toj akciji niko nije odgovarao i da je, bez pokretanja pravosudnog postupka protiv onih koji su to počinili, teško govoriti o uspostavljanju dobrosusedskih odnosa Srbije i Hrvatske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track