Papa katolicima: Fejsbučite i tvitujte!

Doba interneta

Papa katolicima: Fejsbučite i tvitujte!

Planeta -
Benedikt je kazao da se na društvenim mrežama sve više raspravlja o veri

VATIKAN - Poglavar Rimokatoličke crkve papa Benedikt XVI apelovao je danas na katolike da što više koriste društvene mreže koje su, kako je ocenio, prostor za dijalog i debatu i gde razum i odgovornost treba da pobede "neumerene" navode i "senzacionalizam". Fejsbuku (Facebook), Tviteru (Twitter) i drugim društvenim mrežama potrebni su svi koji su svesni važnosti dijaloga i logičkog argumentovanja, rekao je Benedikt u godišnjoj poruci o društvenoj komunikaciji, ali je i izrazio žaljenje zato što neumereni navodi i senzacionalizam nekada pobede razum.

Društvene mreže, prema njegovim rečima, mogu da doprinesu unapređenju svih vidova dijaloga i debate koje mogu da ojačaju "harmoniju među ljudima".

Naglašavajući da mreže na internetu čine deo društvenog života i da nisu "paralelni ili potuno virtuelni svet", Benedikt je kazao da se na društvenim mrežama sve više raspravlja o veri. Papa Benedikt ima nalog na Tviteru na devet jezika i 2,5 miliona onih koji ga prate, među kojima se jedan deo služi društvenom mrežim da bi mu uputio uvrede.

Svake godine povodom praznika Svetog Franje Saleškog, Vatikan objavi papinu poruku koja će biti emitovana 12. maja na Dan svetskog dana komunikacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track