Privedeni bombaši  iz Zagreba
Foto: RTS

Privedeni bombaši iz Zagreba

Planeta -
Policija ispituje osumnjičene za koje imaju indicije da su izradili, postavili i aktivirali eksploziv

ZAGR - Zagrebačka policija privela je više muškaraca koje povezuje s eksplozijom na centralnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića, koja se desila u noći između 9. i 11. januara.

Kako pišu hrvatski mediji, policija ispituje osumnjičene za koje imaju indicije da su izradili, postavili i aktivirali eksploziv.

Istražioci su do njih došli pomoću kontrolnih kamera, na kojima se vidi muškarac kako se približava spomeniku bana Josipa Jelačića i baca eksploziv.

Portparol policije Jelene Bikić je rekla da je više lica na informativnom razgovoru, ali da je o hapšenju prerano govoriti.

Policija je posle podne nakratko zatvorila ulicu Sigetje u naselju Gajnice u zapadnom delu grada, ne navodeći o čemu se tačno radilo i da li to ima veze sa istragom eksplozije, ali se pretpostavlja da je reč o lažnoj uzbuni o bombi, kakvih je tokom januara bilo nekoliko.

U noći između 9. i 11. januara eksplodirale su dve bombe u zapadnom delu grada. Prva je eksplodirala na železničkoj pruzi kod stanice Podsused, uz manju materijalnu štetu na lokomotivi i pokoje razbijeno staklno na okolnim kućama i kolima, dok je druga eksplodirala na autobusnoj stanici u kvartu Stenjevec.

Tom prilikom zatečen je lakše ranjen 53-godišnji vojislav Blažević, koji je nakon nekoliko dana osumnjičen za aktiviranje eksploziva. On je i jedina žrtve te dve eksplozije.

U trećoj eksploziji na Jelečićevom trgu nije bilo povređenih ni štete osim jednog razbijenog stakla i jedne kamena ploče na kojoj je eksplodirao uređaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track