Omladinac HDZ bombaš sa Trga bana Jelačića

Omladinac HDZ bombaš sa Trga bana Jelačića

Planeta -
Šest muškaraca uhapšeno je na području Zagreba i Šibensko-kninske županije, a u toku su dokazne radnje i pretresi, rekla predstavnica za štampu zagrebačke policijske uprave Mirela Ban

ZAGREB - Zagrebačka policijska uprava potvrdila je hapšenje šest muškaraca koji se dovode u vezu s eksplozijom na centralnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića, koja se dogodila u noći s utorka na sredu.

Šest osoba je uhapšeno na području Zagreba i Šibensko-kninske županije, a u toku su dokazne radnje i pretresi, rekla je predstavnica za štampu zagrebačke policijske uprave Mirela Ban.

Policija zasad nije objavila detalje o improvizovanoj eksplozivnoj napravi, koja je bila postavljena na trgu.Ne saopštava se ni kako je policija došla do osumnjičenih, ali mediji izveštavaju, pozivajući se na nezvanične izvore, da su im u tome pomogli snimci s kamera koje prekrivaju trg i okolne ulice.

Gradonačelnica Vodica Branka Juričev - Martinčev potvrdila je za lokalni mediji Šibenik.in da je pet uhapšenih s područja tog grada kod Šibenika, kao i da je jedan od njih član omladine HDZ-a.

Po Šibeniku i Vodicama priča se da se radi o deci iz uglednih vodičkih familija, od kojih jedan završava fakultet u Zagrebu, čeka diplomu i treba da postane profesor istorije. Drugi je iz porodice umrlog vatrogasca, piše šibenik.in.

U eksploziji koja je u sredu u pola tri izjutra odeknula na trgu nije bilo povređenih, a materijalna šteta je bila minimalna, jedno razbijeno staklo i popucala ploča.

Kako se radilo o improvizovanoj eksplozivnoj napravi, a ne o pirotehnici, policija to označava kao krivično delo dovođenja u opasnost života i imovine opasnom radnjom ili sredstvom.

Poslednja eksplozija, u samom centru glavnog grada Hrvatske, dodatno je uznemirila javnost posle eksplozije dve bombe u zapadnom delu Zagreba, u noći između 9. i 11. januara.

Prva je eksplodirala na železnickoj pruzi kod stanice Podsused, uz manju materijalnu štetu na lokomotivi i pokoje razbijeno staklo na okolnim kućama i kolima, dok je druga eksplodirala na autobuskoj stanici u kvartu Stenjevec.

Tada je lakše ranjen 53-godišnji Vojislav Blažević, koji je nakon nekoliko dana osumnjičen za aktiviranje eksploziva i nalazi se u pritvoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track