ĐOVANI DI STEFANO: Branio Slobu i Sadama, a nema ni diplomu
Foto: Reuters

Lažno se predstavljao

ĐOVANI DI STEFANO: Branio Slobu i Sadama, a nema ni diplomu

Planeta -
Srpska javnost ga se seća kao velikog prijatelja Željka Ražnatovića Arkana

LONDON - Italijan Đovani di Stefano (56), nekadašnji savetnik i branilac predsednika SRJ Slobodana Miloševića i svrgnutog iračkog predsednika Sadama Huseina, pojavio se u ponedeljak pred sudom u Londonu gde mu se sudi za lažno predstavljanje - ispostavilo se da ne samo da nije advokat nego da nema ni diplomu prava!

Srpska javnost ga se seća kao velikog prijatelja Željka Ražnatovića Arkana, kojem je navodno platio svadbu sa Cecom. Italijan ima britansko državljanstvo, ali i naš pasoš, a optužen je i za nezakonito prisvajanje imovine nekih svojih klijenata.

Devedesetih je u Srbiji bio veoma cenjen - bio je vlasnik tada najpopularnijeg beogradskog radija Pingvin, a u javnosti se hvalio ličnom kartom sa prijavom boravka na adresi na kojoj je živeo lično Milošević.

Svetski poznat postao je zahvaljujući prijateljstvu sa Slobodanom Miloševićem, odbrani Sadama Huseina i tužbi protiv Tonija Blera za rat u Iraku.

Milioner je uhapšen prošlog februara u svojoj luksuznoj vili na Palma de Majorki posle čega je izručen britanskim vlastima. U Engleskoj ga uglavnom smatraju šarlatanom sa kokni naglaskom i nazivaju đavoljim advokatom jer je branio neka od najkontroverznijih imena u kriminalu, uključujući i najteže serijske ubice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track