OTAC PO ČETVRTI PUT: Predsednik Sirije očekuje prinovu

Blagoslov usred rata

OTAC PO ČETVRTI PUT: Predsednik Sirije očekuje prinovu

Planeta -
Bašar el Asad, u čijoj zemlji već skoro dve godine besni rat između njegovih pristalica i pobunjenika, zbog čega su državu napustile stotine hiljada ljudi, postaće otac po četvrti put

DAMASK - Hoće još naslednika.Sirijski predsednik Bašar el Asad (47) i njegova supruga Asma (37) očekuju bebu, i to u trenutku kada u njihovoj zemlji besni skoro dvogodišnji rat između pristalica Asadovog režima i pobunjenika koji žele da ga svrgnu s vlasti, prenose strani mediji. Naime, u vreme kada je nekoliko stotina hiljada stanovnika Sirije primorano da napusti njenu teritoriju i spase svoje potomke, sirijski predsednik odlučio je da proširi svoju porodicu.Prvi put su se glasine o navodnoj trudnoći gospođe Asad pojavile u ponedeljak, kada je sirijski list Ahbar preneo vest o poseti sirijskog lidera prestonici Damasku. On je tada izgledao neočekivano samouvereno, posebno ističući da nema nameru da odustane od borbe s pobunjenicima i da u skorije vreme predviđa pobedu svojih snaga.- Predsednik je delovao veoma smireno i kontrolisano, a imao je i mnogo samopouzdanja. S tim verovatno ima veze i vest o trudnoći njegove supruge Asme, što je u ovakvoj situaciji stvar koja baš i ne može da se posmatra kao privatna - pisalo je u novinama. Mediji dalje spekulišu da je prva dama Sirije najverovatnije ostala u drugom stanju još u junu prošle godine, jer je otprilike u tom trenutku napustila Siriju. Tada je istaknuto da je otišla iz zemlje radi sopstvene bezbednosti i bezbednosti troje dece koje već ima sa suprugom Asadom, ali sada se ispostavilo da je imala još jedan razlog više za to.

Ako je to istina, to bi značilo da je beba začeta u najgorem trenutku za zemlju. Naime, u to vreme lider Sirije prvi put je objavio da je država u ratu, a drastično su se pokvarili i odnosi s Turskom nakon što je jedan sirijski projektil oborio turski avion iznad Mediterana.

Smaknute desetine mladićaNajnovije žrtve krvavog sukoba u Siriji su mladići i dečaci, njih više od 68, koji su ubijeni sa po jednim metkom u glavu ili vrat, a čija tela su nađena u reci Kuveik u sirijskom gradu Alepu. Zasad je izvučeno 68 tela, ali spasilački tim veruje da ih u vodi ima još dvadesetak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track