Preko Fejsbuka našla majku za tri dana!

Bacila tri godine

Preko Fejsbuka našla majku za tri dana!

Planeta -
Dženesa Simons iz SAD pomoću društvene mreže uspela da nađe ženu koja ju je rodila, nakon što joj to nije uspelo regularnim putem

SOLT LEJK SITI - Čas posla.Amerikanka Dženesa Simons (21) iz američke države Juta pronašla je svoju biološku majku preko Fejsbuka za samo tri dana, nakon što je tri godine ranije regularnim kanalima uzaludno pokušavala da dođe do nje. Ona je u nedelju na društvenu mrežu postavila svoju fotografiju na kojoj drži apel s nekoliko informacija koje zna o svojim roditeljima i molbom da što više njenih prijatelja to podeli i lajkuje, pa je tako slika stigla do nekog ko ima podatke o njenoj majci.Dženesa je znala da je rođena 1991. u Jutinom Regionalnom medicinskom centru u gradu Provo. Njeni roditelji imali su samo po 16 godina i, pre nego što su je dali na usvajanje, nazvali su je Vitni. Ona je to napisala na svojoj poruci, uz podatak da je njena majka rođena u junu 1975, a otac u maju iste godine. Za samo nekoliko sati Dženesinu fotografiju lajkovalo je 12.000 ljudi, a podeljena je 135.000 puta. Takođe, 89 ljudi prokomentarisalo je sliku i poželelo devojci sreću u pronalaženju roditelja, a dobila je i 30 poruka u kojima joj se nudi pomoć.A onda je u sredu dobila poruku neimenovane žene koja je išla u školu s Dženesinom majkom i koja je znala da se njena drugarica porodila carskim rezom.- U početku sam bila skeptična jer sam već dobijala lažne informacije, ali onda mi je ta žena poslala fotografiju kada sam bila dete, koju joj je moja majka dala. Tada sam bila sigurna da je sve stvarno. Nadam se da ću uskoro upoznati mamu - rekla je Dženesa.Inače, ona je došla na ideju da iskoristi Fejsbuk da pronađe roditelje nakon što ništa nije uspevala da uradi preko niza agencija koje usvojene ljude povezuju s biološkim roditeljima.

Fotografija koju je Dženesa dobila od majke
Fotografija koju je Dženesa dobila od majke

Sestre se sastale posle 72 godineSestre Tanija Delić (88) i Hedija Talić (82) iz BiH srele su se početkom januara prvi put nakon 72 godine, i to pomoću Fejsbuka. Žene koje je rastavio Drugi svetski rat spojila su njihova deca, koja su se pronašla na društvenoj mreži, a onda organizovala sastanak dve sestre.

Pronašla sina otetog pre 22 godine Čehinja Ladislava Šroderova (49) pronašla je posle 22 godine svog sina Georga (Jirija, 27) preko Fejsbuka. Ona je 2010. iskoristila društvenu mrežu i tako otkrila da njeno dete živi u Kanadi, gde ga je otac pre više od dve decenije odveo iz Evrope.

Pronašla oca nakon 48 godinaBritanka Frensis Simpson (54) pronašla je pre tri godine preko Fejsbuka svog oca Tonija Mekauntona (75), kojeg nije videla 48 godina. Ona je najpre saznala da ima polusestru s njegove strane, njoj poslala zahtev za prijateljstvo na društvenoj mreži, i tako se sastala s roditeljem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track