Jermenija: U atentatu ranjen predsednički kandidat

Jermenija: U atentatu ranjen predsednički kandidat

Planeta -
Paruir Airikian, jedan od osam kandidata na predsedničkim izborima koji u Jermeniji treba da budu održani 18. februara, ranjen je u grudi iz vatrenog oružja u blizini svoje kuće

JEREVAN - Nepoznati napadač u četvrtak veče je u Jerevanu iz vatrenog oružja ranio jednog od kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u Jermeniji, a bolnički izvori navode da je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

Paruir Airikian, jedan od osam kandidata na predsedničkim izborima koji u Jermeniji treba da budu održani 18. februara, ranjen je u grudi iz vatrenog oružja u blizini svoje kuće, a policija traga za napadačem, preneo je AP.

Glavni favorit na izborima je Serž Sarkisian, a ranjeni Airikian bi, prema istraživanjima javnog mnenja, na izborima dobio nekoliko procenata glasova.

Predsednik jermenskg parlamenta Ovik Abramian, koji je posetio Airikiana u bolnici, najavio je da bi zbog ovog napada izbori mogli da budu odloženi, ali u Nacionalnoj izbornoj komisiji odbili su da komentarišu takvu mogućmnost.

Predsednik Jermenije ima značajna ovlašćenja i predizborna kampanja je proticala uz velike tenzije. Airikian, disident iz sovjetske ere, pridružio se štrajku glađu još jednog predsedničkog kandidata zbog neslaganja oko procedure glasanja na izborima, naveo je AP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track