RIJEKA: Novčanik pun deviza vraćen posle 17 godina

Netaknut

RIJEKA: Novčanik pun deviza vraćen posle 17 godina

Planeta -
Đuro Orlić ostao je bez buđelara davne 1996. na železničkoj stanici u Trstu, a vraćen mu je pre nekoliko dana

RIJEKA - Sedamnaest godina putovao je jedan novčanik preko državnih granica, pa potom od Zagreba do Rijeke, da bi se netaknut vratio vlasniku Đuri Orliću.

"Ostao mi je na železničkoj stanici u Trstu, u telefonskoj govornici. Možda je minut prošao kad sam se setio da mi je tamo ostao, ali kad sam se vratio – više ga nije bilo", objašnjava Orlić, koji je zajedno s novčanikom izgubio i pravo "malo bogatstvo" kožje je u 17 godina prilično izgubilo na vrednosti. Štaviše, većina valuta povučena je s tržišta, piše riječki list.

"Sve što sam imao, to mi je vraćeno. Vozačka dozvola, moja i ženina, lična karta, moja i ženina, slika sina koju sam tek bio stavio u novčanik, na slici ima sedam ili osam godina, a danas je odrastao momak s 25... I novci su ostali – 140 kuna, 150 maraka, 841.000 lira i jedan dolar. Marke sam uspeo da zamenim, ali lire niko ne želi da menja pa sam u čudu šta s njima", kaže Orlić.

Orlića muči i gde je novčanik bio punih 17 godina, posebno što je nestanak odmah prijavio policiji koja mu je rekla da ništa nije našla. Dva meseca posle nestanka ponovo je po Trstu tražio izgubljeni novac, ali bezuspešno.

"Pre nekoliko dana zovu moju ženu iz riječke policije da dođe po izgubljeni novčanik. A ona se čudi – kakav novčanik, pa ništa nije izgubila? Ali i njeni dokumenti su bili s mojima i tako smo sve to preuzeli u Rijeci, posle 17 godina, u sobi sa srećnim brojem 13", našalio se Orlić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja