HRVATSKI TOPALOVIĆI: Osiječki grobari krali od pokojnika

Najmorbidnija pljačka

HRVATSKI TOPALOVIĆI: Osiječki grobari krali od pokojnika

Planeta -
Osim zlata sa pokojnika skidali su odeću, koju su kasnije preprodavali. Kod nekih uhapšenih grobara pronađena su i klešta za zube...

OSIJEK - U Osijeku je uhapšeno 20 grobara zbog sumnje da su godinama pljačkali nakit sa pokojnika i iz grobnica. Sada se u zatvoru nalaze praktično svi osječki grobari i nosači tela preminulih!

Mediji u Zagrebu pišu, pozivajući se na policijske izvore da su oni, osim zlata sa pokojnika, ponekad skidali i odeću, koju su kasnije preprodavali. Kod nekih uhapšenih grobara pronađena su i klešta za zube, što ukazuje na to da su verovatno pokojnicima vadili zlatne zub. Ovo je jedna od najmorbidnijih priča ikada ispisanih u Hrvatskoj, piše štampa.

Prema rečima direktora groblja Milan Krišto kompanija obavlja posao bez normalno jer je prerasporedio zaposlene iz drugih službi i radnih jedinica da obavljaju posao grobara.

Celu priču su otkrili otkupljivači zlata, kojima je postalo sumnjivo što se pojedinci više puta dolaze. Policija je već duže vreme pratila grobare, a kod nekih su pronađene i potvrde za otkup zlata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track