VASKRSAO: Bogić Bogićević za gradonačelnika Sarajeva
Foto: REUTERS

Povratnik

VASKRSAO: Bogić Bogićević za gradonačelnika Sarajeva

Planeta -
Bogićevićev izbor podržava i SDP-ov koalicioni partner SBB

SARAJEVO - Kandidat SDP-a za gradonačelnika Sarajeva biće Bogić Bogićević! Lider SDP-a Zlatko Lagumdžija, nedavno je razgovarao s Bogićevićem na tu temu i dobio njegovu načelnu suglasnost. Bogićevićev izbor podržava i SDP-ov koalicioni partner SBB, ali to je još uvek nedovoljno za Bogićevićev izbor, budući da rivalski blok partija koji predvodi SDA, ima većinu u Gradskom vijeću Sarajeva, prenose lokalni mediji pozivajući se na Slobodnu Bosnu.

Stoga SDP već duže vremena pokušava da na svoju stranu pridobije Našu stranku, koja sa dva većnika u Gradskom veću ima (ne)zahvalnu ulogu postizbornog „jezička na vagi“. Bogićević je u dva mandata zaredom bio član najužeg rukovodstva SDP-a, a u sukob s čelnikom SDP-a, Zlatkom Lagumdžijom, došao je pred Kongres SDP-a 2009. godine, kada ga je Kadrovska komisija SDP eliminisala sa šire liste potencijalnih kandidata za stranačkog predsednika.

Bogićević se nakon toga povukao iz aktivne politike i poslednjih nekoliko godina bavio se privatnim biznisom. Kandidovanjem Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva, vrh SDP-a pokušava makar delimično kompenzovati ogromnu političku štetu koju je pretrpeo istupanjem iz partijskog članstva Željka Komšića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track