TUČA ZA HRANU: Kruzer bez goriva u Meksičkom zalivu!

Fekalije se prelivaju kabinama

TUČA ZA HRANU: Kruzer bez goriva u Meksičkom zalivu!

Planeta -
Putnici se bore za opstanak. Dešavanja na kruzeru su dramatična. Ne rade tuševi, kupatila, klime i WC-i...
1 / 5 Foto: REUTERS

Borba za opstanak!Luksuzni kruzer "Karnival trijumf" sa 4.299 putnika i članova posade (Carnival Triumph), ostao je bez goriva posle požara koji se dogodio u nedelju. Posle havarije, brod je izgubio pogon, ali i struju. Grdosija stoji poput plutajuće stene i Meksičkom zalivu, a na brodu su počeli obračuni za hranu. Dešavanja na kruzeru su dramatična. Ne rade tuševi, kupatila, klime i WC-i. Hrana se deli na nekoliko mesta, a čeka se četiri sata na obrok zbog čega su zabeležene tuče! Stanje u kabinama je neizdrživo jer voda curi iz začepljenih sanitarnih odvoda. Fekalije cure po spoljnim zidovima broda, a mnogi tepisi su natopljeni su urinom jer putnici vrše nuždu po kabinama. Jedinu pomoć doneo je sestrinski brod "Karnival ledžend", ali se ona svela samo na isporuku hrane. Za svaki slučaj pomoć je doturena čamcima kako putnici ne bi pobegli u ispravan brod...

- Brod je u mraku, nema svetla, nema vode za piće, ali ni u WC-u. Fekalije se prelivaju po kabinama, pa spavamo po palubama. Sinoć smo jeli sendviče sa lukom i krastavcima. Ljudi se tuku oko hrane i stvari kao gomila divljaka, napisao je na Tviteru putnik Brent Nat, koji je dodao da su samo na kratko imali signal na mobilnim telefonima kada Vlasnik kruzera je kompanija Karnival kruz lajns (Carnival Cruise Lines). Direktor Geri Kahil obećao je da će vratiti novac putnicima, uključujući sve što su putnici kupili na brodu, sem troškova u suvenirnici i kazinu. Uz to putnici će dobiti besplatno putovanje u vrednosti krstarenja, naravno ukoliko budu smeli da se otisnu na put sa istom kompanijom...Brod "Trijumf" trenutno je zakačen na remorker koji ga vuče. Očekuje se da će u četvrtak stići na obalu Sjedinjenih Država.

Geri Kahil je rekao je kompanija rezervisala više od 1.500 hotelskih soba u Nju Orleansu, a takođe je spremno 20 čarter letova za Hjuston. Pored toga otkazana su krstarenja Karnival kruz lajnsa za 11. i 16. februar.

Foto: Fejsbuk
Foto: Fejsbuk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track