SDS traži smenu Džombićeve vlade

SDS traži smenu Džombićeve vlade

Planeta -
Najnoviji primer da je preduzeće u porodičnom vlasništvu poslanika SNSD tužilo Vladu RS, uz odštetni zahtev od 1,5 miliona maraka (750 hiljada evra) zbog nepoštovanja koncesionog ugovora, potvrđuje da kabinet Aleksandra Džombića više nema podršku ni onih koji su ga izglasali, navodi SDS.

BANJALUKA - Srpska demokratska stranka (SDS), čiji lider je Mladen Bosić, pozvala je predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da odmah smeni vladu premijera Aleksandra Džombića zbog stanja u kojem se nalazi Republika Srpska, kao i zbog kršenja zakonskih procesa i odluka koje je sama donela.

"Najnoviji primer da je preduzeće u porodičnom vlasništvu poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) tužilo Vladu RS, uz odštetni zahtev od 1,5 miliona maraka (750 hiljada evra) zbog nepoštovanja koncesionog ugovora, potvrđuje da kabinet Aleksandra Džombića više nema podršku ni onih koji su ga izglasali", piše u saopštenju.

SDS smatra da je interes Republike Srpske i njenih građana da što pre sa političke scene odu oni koji su ih doveli u "ekonomsko beznađe, bogateći se na račun siromašnog naroda za šta treba da odgovaraju".

Preduzeće Linija voća iz Banjaluke, čiji je vlasnik poslanik SNSD Gordana Đurić, podnelo je tužbu protiv Vlade RS sa odštetnim zahtevom od 1,5 miliona maraka zbog nepoštovanja koncesionog ugovora.

Linija voća je pre šest godina potpisala taj ugovor sa Vladom RS i Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede tog entiteta. Đurićeva je tužbu podnela jer joj je bilo onemogućeno da uđe u posed 23 hektara poljoprivrednog zemljišta u Mrčevcima, u opštini Laktaši, koje je njenoj firmi 2007. bilo dodeljeno na korišćenje na osnovu koncesionog ugovora. Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Miroslav Milovanović za Preš RS potvrdio je da je pre nekoliko dana u njegovo ministarstvo stigla tužba preduzeća Linija voća sa odštetnim zahtevom od 1,5 miliona maraka. "Kada razmotrimo tužbu, videćemo kakve korake je potrebno dalje napraviti u saradnji sa Pravobranilaštvom RS", kazao je ministar Milovanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track