SPAS: Kruzer bez goriva i struje stiže na obalu
Foto: REUTERS

Kraj muka putnika "Trijumfa"

SPAS: Kruzer bez goriva i struje stiže na obalu

Planeta -
Kompanija Karneval, koja je vlasnik broda, izvinila se putnicima, obećavši da će im svi troškovi biti vraćeni, kao i da će svaki putnik dobiti po 500 dolara obeštećanja, uz popuste za buduća putovanja

LUIZIJANA - Veliki američki kruzer "Trijumf", sa četiri hiljade putnika, na kome je u nedelju, usled požara, nestalo struje, trebalo bi da stigne do obale Alabame, gde se porodice putnika broda već okupljaju i čekaju.

Putnici, koji su uspeli da mobilnim telefonima pozovu svoje porodice, opisuju uslove na brodu kao užasne, pošto od kada se dogodio požar u kabinskom delu gde se nalaze generatori, brod nema struju, sanitarni uslovi su nepodnošljivi, a ponestaje i sveže hrane.

Oni kažu da se svuda na brodu osećan snažan miris fekalija i da je veliki broj ljudi odlučio da spava na palubama plovila.

Kompanija Karneval, koja je vlasnik broda, izvinila se putnicima, obećavši da će im svi troškovi biti vraćeni, kao i da će svaki putnik dobiti po 500 dolara obeštećanja, uz popuste za buduća putovanja.

Ova kompanija je, nakon ovog incidenta, početkom nedelje otkazala nekoliko desetina ranije zakazanih putovanja, priznavši da je na brodu već bilo mehaničkih problema pre nekoliko nedelja.

Američki Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja pokrenuo je istragu o kvaru na brodu "Trijumf".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja