UBEDLJIVO: Rafael Korea ponovo predsednik Ekvadora
Foto: REUTERS

Prvi krug izbora

UBEDLJIVO: Rafael Korea ponovo predsednik Ekvadora

Planeta -
Prema rezultatima anketa na biračkim mestima, Korea je osvojio oko 60 posto glasova, drugoplasirani je, sa samo 20 odsto glasova, njegov najveći rival

KITO - Na predsedničkim izborima u Ekvadoru, danas je ubedljivom većinom u prvom krugu pobedio aktuelni šef države, 49.godišnji Rafael Korea, javljaju agencije. Prema rezultatima anketa na biračkim mestima, Korea je osvojio oko 60 posto glasova, drugoplasirani je, sa samo 20 odsto glasova, njegov najveći rival, bankar Giljermo Lasa, a nijedan od preostalih šest kandidata nije osvojio više od pet posto glasova.

"Niko neće zaustaviti ovu revoluciju, mi pravimo istoriju. Mi smo ovde da bismo služili vama - narodu koji zaslužuje pravo da bude slobodan", rekao je Korea objavljujući pobedu sa balkona predsedničke palate u Kitu, ispred koje se okupila masa sveta.

Korea, jedan od najglasnijih zastupnika latinoameričke levice, harizmatični ekonomista koji je obrazovanje stekao u SAD, na vlast je prvi put došao 2007. godine, a jedan od glavnih saveznika mu je predsednik Venecuele Ugo Čaves.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track