ZARAZA: Šuga u Bijelom polju
Foto: Vikipedia

Moguća epidemija

ZARAZA: Šuga u Bijelom polju

Planeta -
U januaru je registrovano 30 pacijenata sa simptomima ove zarazne kožne bolesti, dok je tokom februara pomoć lekara zatražilo desetak osoba

BIJELO POLJE - Od početka godine u Bijelom Polju je četrdesetak osoba zatražilo pomoć lekara zbog šuge.U januaru je registrovano 30 pacijenata sa simptomima ove zarazne kožne bolesti, dok je tokom februara pomoć lekara zatražilo desetak osoba.Direktor bjelopoljskog Doma zdravlja Julija Bošković kazala je da su najveći broj obolelih deca predškolskog i školskog uzrasta, uglavnom iz okoline grada, gde su uslovi života lošiji i manje se vodi računa o higijeni.Ona dodaje da je teško ustanoviti tačan broj obolelih jer se neki do njih direktno jave dermatologu, a neki izabranom lekaru.Bošković je navela kako se pre nekoliko dana javila četvoročlana porodica: roditelji su upućeni dermatologu, a lično je, dodaje, lečila decu.

"Ipak ne možemo govoriti o nekim velikim razmerama bolesti. U pitanju su sporadični slučajevi koji se javljaju kao i do sada", pojašnjava ona i dodaje kako se bolest brzo leči, pa nema razloga za brigu."Roditeljima savetujmem da ne paniče, ali svakako da paze. Ukoliko neko oboli od šuge, na prmer dva člana, onda cela porodica mora primati terapiju", rekla je Bošković.Inače, pre dve sedmice šuga je registrovana kod četiri od 49 đaka koji su smešteni u Domu učenika "Dušan Marović" u Baru. Među zaraženima je bilo i dece koja su iz Bijelog Polja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja