Snežna oluja zatrpala SAD i okončala sušu

Sreća u nesreći

Snežna oluja zatrpala SAD i okončala sušu

Planeta -
I pored nevolja koje je snežna oluja donela, dobra vest je da je na taj način okončana jedna od najvećih suša u poslednjih nekoliko decenija, koja je pogodila ovaj deo Amerike

ČIKAGO - Snežna oluja, koja je prošle noći pogodila srednji zapad Sjedinjenih Američkih Država, smanjila je intenzitet, ali se stanovnici država od Kanzasa do Mičigena sada suočavaju sa poteškoćama u saobraćaju, kako u drumskom, tako i u avio saobraćaju, gde su stotine letova otkazane.

Snažni udari vetra naneli su snežne smetove duž saobraćajnica, pa se putari od ranog jutra u petak bore da osposobe prohodnost puteva.

U Čikagu je angažovano više od 280 vozila za čišćenje snega, koja bacaju so i rasčišćavaju ulice za vozila.

Na aerodromu O Hara u Čikagu otkazano je oko 270 letova ovog jutra, dok su aerodromi u Kanzas Sitiju i Sent Luisu danas otvoreni.

U Kanzasu je palo preko 40 centimetara snega, Oklahomi oko 35 cm, Nebraski 30 cm i Montani 25 cm. Škole su zatvorene u delovima Kanzasa, Misurija, Mičigena, Viskonsina i Minesote. Pripadnici Nacionalne garde u Kanzasu, patrolirali su tokom noći duž autoputeva te federalne države, pomažući vozačima koji su se zaglavili u snegu.

I pored nevolja koje je snežna oluja donela, dobra vest je da je na taj način okončana jedna od najvećih suša u poslednjih nekoliko decenija, koja je pogodila ovaj deo Amerike.

Farmer Vans Emke iz gradića Hili u Kanzasu, rekao je za Asošiejted Pres da je sneg ono za šta su se farmeri molili poslednjih nedelja .

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track