SNSD najavio promene u Vladi RS

SNSD najavio promene u Vladi RS

Planeta -
Potpredsednik SNSD Igor Radojičić je kazao u Banjaluci da procesi "obnove, osvežnja i promena u izvršnim strukturama vlasti" mogu početi posle razgovora predsednika RS i lidera SNSD Milorada Dodika sa premijerom Aleksandrom Džombićem

BANJALUKA - Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), vladajuća stranka u Republici Srpskoj (RS), najavila je danas promene u Vladi RS i na čelu javnih preduzeća i ustanova.

Potpredsednik SNSD Igor Radojičić je kazao u Banjaluci da procesi "obnove, osvežnja i promena u izvršnim strukturama vlasti" mogu početi posle razgovora predsednika RS i lidera SNSD Milorada Dodika sa premijerom Aleksandrom Džombićem. Međutim, Radojičić nije precizirao kada će se sastati Dodik i Džombić.

Rukovodstvo SNSD je analiziralo rad Vlade i drugih organa vlasti RS, "te se... odlučilo i za razgovor s premijerom", kazao je Radojičić.

Radojičić je negirao da će SNSD, na nivou RS, raskinuti koaliciju s Demokratskim narodnim savezom (DNS) i Socijalističkom partijom RS (SP RS), ali je pozvao te dve stranke da "razmisle o potrebi osveženja svojih kadrova" u izvršnoj vlasti.

"Ako procenjujemo da su potrebni nova energija i osveženje, to se odnosi na kompletnu strukturu", kazao je Radojičić i ukazao da teret vlasti nije samo na SNSD, već na celoj koaliciji. Radojičić nije isključio mogućnost da se vladajuća koalicija proširi drugim strankama, ali nije rekao kojim. Radojičić negirao mogućnost da on bude novi premijer RS, rekavši kratko: "Nisam u igri". Cilj SNSD je da izvršna vlast "ostvari maksimum u teškim uslovima krize, do izbora 2014. godine", rekao je Radojičić i najavio da će ta stranka, na unutarstranačkim izborima do maja, dobiti nove ljude.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track