DRAMA IZNAD LUKSORA: Skakali u smrt iz balona u plamenu

Luksor

DRAMA IZNAD LUKSORA: Skakali u smrt iz balona u plamenu

Planeta -
Preživeli pilot i jedan turista. Do nesreće došlo kada je balon eksplodirao i zapalio se, srušivši se potom u polja šećerne trske
1 / 7

LUKSOR - U eksploziji vazdušnog balona u blizini drevnog egipatskog grada Luksora 19 turista je poginulo, među kojima je bilo državljana Japana, Francuske, Britanije i Hong Konga.

Portparol nekoliko kompanija koje organizuju razgledanje čuvene turističke lokacije rekao je u izjavi Rojtersu da su jedan turista i pilot koji je upravljao balonom preživeli eksploziju gasa na visini od 300 metara.

"U balonu je bilo 20 putnika, došlo je do eksplozije i 19 putnika je poginulo. Jedan turista i pilot su preživeli", rekao je predstavnik kompanije Ahmed Abud.Abud, koji zastupa osam kompanija koje organizuju letove balonima u Luksoru, rekao je da su nastradali turisti bili državljani nekoliko zemalja, ali nije imao informaciju o kojim državama je reč.

Kako, međutim, prenosi agencija AFP reči neimenovanog zvaničnika, u balonu je bio 21 putnik, a dve osobe su preživele i prebačene su u bolnicu. Agencija navodi su nastradali turisti bili državljani Japana, Francuske, Britanije i Hong Konga.

Balon je najverovatnije udario u dalekovod i zbog toga se zapalio, a očevici nesreće, turisti iz drugog balona, tvrde da se na nebu iznad Luksora odvijala prava drama kada se balon zapalio, a putnici od užasne smrti u plamenu tražili spas iskačući iz zapaljenog balona sa visine od 100 i više metara.

Do nesreće došlo je kada je balon eksplodirao i zapalio se, srušivši se potom u polja šećerne trske, zapadno od Luksora, oko 510 kilometara južno od Kaira. Reporter agencije AP na licu mesta video je osam tela, koje su pripadnici hitnih službi odneli sa mesta nesreće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja