TRAGEDIJA NA SNIMKU: Turisti snimili pad zapaljenog balona
Foto: Printskrin

Drama u Egiptu

TRAGEDIJA NA SNIMKU: Turisti snimili pad zapaljenog balona

Planeta -
Video je amaterski, odnosno napravljen je iz drugog balona koji je s drugom turom stranih turista poleteo kada i balon koji se najpre zapalio, a potom i ekslodirao na visini od oko 300 metara

KAIRO - Na Jutjubu je objavljen snimak na kom se vide poslednji minuti stranih turista u Egiptu koji su stradali juče kada je eksplodirao i pao balon kojim su se vozili.

Video je amaterski, odnosno napravljen je iz drugog balona koji je s drugom turom stranih turista poleteo kada i balon koji se najpre zapalio, a potom i ekslodirao na visini od oko 300 metara. Snimak su preneli svi svetski mediji.Prema zvaničnim podacima poginulo je 19 stranih državljana, uglavnom francuskih, britanskih i državljana Japana i Hongkonga."U balonu je bilo 20 putnika, došlo je do eksplozije i 19 putnika je poginulo. Jedan turista i pilot su preživeli", rekao je predstavnik kompanije Ahmed Abud.

Ezat Sad, guverner provincije Luksor zabranio je sve letove balonima, dok je premijer Egipta Hešam Kuandil naredio istragu ove nesreće.

http://www.youtube.com/watch?v=DKs1sjY6BXA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track