ZLATONOSNA STRIGOVA: Kozarci pronašli zlato
Foto: Printskrin

Groznica

ZLATONOSNA STRIGOVA: Kozarci pronašli zlato

Planeta -
Branko Tadić grumen zlata pronašao je u rečici Strigovi pored svoje kuće

KOZARSKA DUBICA - Dok Rusi traže naftu, u selu Strigova kod Kozarske Dubice lokalno stanovništvo je pronašlo zlato.

Branko Tadić iz ovog dubičkog sela, u rečici Strigovi pored svoje kuće pronašao je grumen zlata. Da je reč o plemenitom metalu, potvrdili su i zlatari.

"Destak metara od mesta na kome sam pronašao grumen, u letnjom periodu kad rečica presuši, primećeno je da sija puno toga. Mi do sada nismo obrćali pažnju na to, ali sada čekamo letnji period i da nivo reke padne kako bi mogli da dođemo tamo i ozbiljnije da posvetimo pažnju, kaže Tadić.

Selo Strigova decenijama je zamrlo. U njemu živi čak tridesetak neženja, a stanovnici se nadaju se da će sjaj zlata privući devojke.

"Kupovali bi devojke zlatom da bi naselile naše selo", kaže Tadić kroz osmeh.

Kozarska Dubica (ranije Bosanska Dubica) je gradsko naselje i sedište opštine Kozarska Dubica u Republici Srpskoj, u Bosni i Hercegovini.Grad se nalazi 26 kilometara od auto-puta Zagreb - Beograd, glavnog putnog pravca koji spaja zapadnu sa istočnom i jugoistočnom Evropom.Kozarska Dubica je administrativno, političko i kulturno sedište dubičke regije, u poslednjih nekoliko godina progresivno se širi na istok i jugoistok stvaranjem područja za industrijsku zonu i nova gradska naselja.

http://www.youtube.com/watch?v=sIMJOzcqNMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track