On ima 73 milijardi dolara, sledi osnivač „Majkrosofta“ Bil Gejts sa imetkom od 67 milijardi dolara

NJUJORK - Ima se.
Meksički telekomunikacioni magnat Karlos Slim, sa bogatstvom od 73 milijarde dolara, četvrtu godinu zaredom najbogatiji je čovek na svetu prema tradicionalnoj godišnjoj listi magazina Forbs.

Sledi osnivač „Majkrosofta“ Bil Gejts sa imetkom od 67 milijardi dolara. Investitor Voren Bafet prvi put od 2000. nije se našao među tri najbogatija čoveka, jer mu je imetak pao na 53,5 milijardi, već je njegovo, treće mesto ove godine zauzeo vlasnik „Zare“, Španac Amansio Ortega, koji je „težak“ 57 milijardi dolara.

Među prvih deset, na devetom mestu, našla se i jedna žena, Francuskinja Lilijan Bentakur, naslednica „Loreala“, s bogatstvom od 30 milijardi dolara. Osnivač „Fejsbuka“ Mark Zakerberg (28), i dalje jedan od najmlađih milijardera, našao se na 66. mestu sa imetkom od 13,3 milijarde dolara.

Najveći gubitnik ove godine je Brazilac Eike Batista, koji je ostao bez 19,4 milijarde dolara, ili oko 50 miliona dnevno. On sada ima 10,6 milijardi i sa sedmog mesta pao je na 100. poziciju.Inače, na ovogodišnjoj Forbsovoj listi našao se rekordan broj milijardera, njih 1.426.