SAD: Zabraniti pijanim diplomatama da pričaju u UN

Inicijativa

SAD: Zabraniti pijanim diplomatama da pričaju u UN

Planeta -
Predlažemo da licima u alkoholisanom stanju ubuduće bude zabranjen pristup prostorijama u kojima se diskutuje, rekao je pred budžetskim komitetom Generalne skupštine UN-a zamenik američkog ambasadora u UN-u, DŽozef Torsela

NJUJORK - Sjedinjene Američke Države su zatražile da pijanim diplomatama bude zabranjen pristup debatama o budžetu u Ujedinjenim nacijama, saopštila je ta institucija.

"Predlažemo da licima u alkoholisanom stanju ubuduće bude zabranjen pristup prostorijama u kojima se diskutuje", rekao je pred budžetskim komitetom Generalne skupštine UN-a zamenik američkog ambasadora u UN-u, DŽozef Torsela, a prenela agencija Rojters.

"Moja vlada je zaista zahvalna na strateškim prilikama koje su proizašle iz nekih dosadašnjih praksi, ali smatramo da praksu nazdravljanja šampanjcem treba odložiti za prilike kad se sednice završe uspešno. To će usput pozitivno uticati na ugled Petog komiteta", Torsela.

Godišnje zasedanje Komiteta UN-a za administrativna pitanja i budžet, koji se takođe naziva Peti komitet, obično se održava krajem decembra, u vreme Božićnih praznika. Debate tog Komiteta često prerastaju u maratonske sednice, koje traju do duboko u noć.

Diplomate koje učestvuju u tim sednicama su izjavili da nije neobično videti delegate koji pokazuju očite znakove teškog pijanstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja