NA UDARU: Snežna oluja preti američkoj prestonici

Nevreme

NA UDARU: Snežna oluja preti američkoj prestonici

Planeta -
Meteorolozi predviđaju da će u Vašingtonu pasti do 30 centimetara snega, zbog čega su mnoge institucije zatvorene, uključujući i Međunarodni monetarni fond

VAŠINGTON - Američka prestonica Vašington očekuje veliku snežnu oluju, zbog koje je već otkazano više stotina letova, škole su zatvorene, a oko 375 hiljada radnika koji su zaposleni u državnim institucijama i firmama ne ide na posao.

Sneg je počeo da pada sinoć, kao najava mećavnog talasa koji stiže sa američkog srednjeg zapada. Meteorolozi predviđaju da će u Vašingtonu pasti do 30 centimetara snega, zbog čega su mnoge institucije zatvorene, uključujući i Međunarodni monetarni fond.

Američki Kongres je za sledeću nedelju pomerio sva glasanja koja je trebalo da se obave do početka vikenda. Na dva vašingtonska i na aerodromu u susednom Baltimoru otkazano je oko 700 letova, dok je u celoj Americi od juče otkazano 1700 letova. Zbog snega i vetra, koji su oborili električne stubove, oko 54 hiljade domaćinstava i radnji u Virdžiniji ostalo je bez struje.

Takođe, izdata su upozorenja na opasnost od poplava u državama od Merilenda do Konektikata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track