I Zagreb propada u rupu

I Zagreb propada u rupu

Planeta -
Rupa se pojavila jutros oko 9.30 sati na Krležinom gvozdu u Zagrebu, duboka je metar i po, a široka metar sa 1, 2 metara, sa tendencijom daljeg širenja

ZAGREB - I u Zagrebu se otvorila velika rupa koja se sve više širi. Rupa se pojavila jutros oko 9.30 sati na Krležinom gvozdu u Zagrebu, duboka je metar i po, a široka metar sa 1, 2 metara, sa tendencijom daljeg širenja. O svemu ovome su obaveštene nadležne službe, a na mestu događaja je obustavljen saobraćaj."Ne čudi me što se tu otvorila rupa. Koliko ja znam tuda prolazi cev od plina, a ove godine je palo i 70 centimetara snega, pa se tlo sleglo i površina je popustila. Tu živim od 1956. godine, ovako nešto se nikada pre nije dogodilo, ali ja se ne bojim", rekao je jedan građanin."Prema dojavi iz centra 112, jutros se dogodio odron zemlje u ulici Krležin gvozd. Usled odrona je nastala rupa na putu veličine jedan kvadratni metar. Na terenu su dežurni službenici Kancelarije za upravljanje u hitnim situacijama, GU za izgradnju grada i sve druge hitne službe. Policijska uprava Zagreba je ogradila područje i nema nikakve opasnosti za građane", saopštili su iz zagrebačke Kancelarije za upravljanje u hitnim situacijama.

Rupe širom HrvatskeDa podsetimo, sredinom februara 22-godišnji mladić je propao u rupu duboku 10 metara na livadi kod Selnice u Međimurju i poginuo. Krajem istog meseca zbog obilnih kiša urušila se zemlja u blizini bivšeg rudnika boksita kod Drniša stvorivši rupu duboka 40 metara, a pre toga jama kod Primorskog Doca u Zagori je "progutala" jednu ovcu.Rupa duboka četiri i po metra koja je nastala 28. februara u Lovranu progutala je klupu na kojoj je sedeo jedan mladić. On je, srećom, tada samo lakše povređen. Zemlja se pre dva dana otvorila i u Zadru.

http://www.youtube.com/watch?v=4aaxXGPtovM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track