Nemačka: Otkriven centar za obuku neonacista
Foto: Dojčevele

Otkriće nemačke policije

Nemačka: Otkriven centar za obuku neonacista

Planeta -
Kamp su vodili Jerg Lange, plaćenik koji je ratovao u bivšoj Jugoslaviji i okoreli neonacista Majnolf Šebron

BERLIN - Nemačka policija otkrila je, do sada nepoznati kamp za obuku neonacista, koji se nalazi na oko 70 kilometara od Berlina.

Organizacija "Novi poredak" raskrinkana je nakon što je prijavljena smrt izvesnog Jerga Langea čije je telo pronađeno u "beloj kući" unutar kampa, a za koga se ispostavilo da je poznat kao neonacista i plaćenik koji je učestvovao u sukobima u bivšoj Jugoslaviji.

Policija je pored tela pokojnika, preminulog usled srčanog udara, pronašla automatsku pušku sa oko 300 metaka i neonacističke spise, a državno tužilaštvo u Nojrupinu pokrenulo je opsežnu istragu.U "beloj kući" pronađeni su neonacistički spisi organizacije pod imenom "Novi poredak". To je zapravo, kako je utvrdila policija Nemačke, interni dokument organizacije koju su okupljali Lange, ali i Majnolf Šebron, njegov saučesnik u organizaciji neonacističkog centra, inače okoreli neonacista, dobro poznat nemačkoj policiji."Bela kuća" zapravo je bila tajni centar za školovanje pripadnika "Novog poretka". Kada je organizacija otkrivena, neonacisti su napustili kuću, a policija je nastavila da istražuje ko su sve članovi organizacije, kao i gde je oružje za koje se sumnja da nedostaje iz "bele kuće".

U "belu kuću", doselili su se, kako su komšije kasnije posvedočile, potpuno neupadljivi gosti.

http://www.youtube.com/watch?v=oGDij5oa2z8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track