BRZA VOŽNJA: Britanskom ministru robija osam meseci!
Foto: REUTERS

Oboje u aps

BRZA VOŽNJA: Britanskom ministru robija osam meseci!

Planeta -
Kris Hjun i njegova bivša supruga Viki Prajs osuđeni su na po osam meseci zatvora. Viki je preuzela na sebe kaznene poene, ali je to kasnije odala policiji kada njen muž našao ljubavnicu

LONDON - Nekadašnji britanski ministar za energetiku Kris Hjun i njegova bivša supruga Viki Prajs osuđeni su na po osam meseci zatvora zbog ometanja pravde tokom istrage o saobraćajnom prekršaju. Kazna im je izrečena, jer je Prajs 2003. godine, dok je još bila Hjunova supruga, preuzela na sebe kaznene poene umesto muža, koji je uhvaćen u prebrzoj vožnji.

Sve bi najverovatnije prošlo neopaženo da osam godina kasnije Hjun nije prevario suprugu sa jednom pomoćnicom. Viki Prajs je tada odlučila da progovori i oda muža. Izricanjem zatvorskih kazni okončana je saga o osveti koja je počela saobraćajnim prekršajem, a okončala se preljubom i uništenjem Hjunove političke karijere, naveo je AFP.

Sudija je rekao da su za sve loše što se desilo u ovom slučaju krivi sami Hjun i Prajs. Hjun je na ranijem saslušanju priznao krivicu pa mu je zbog toga kazna umanjena za 10 odsto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track