SAD: Prodavala decu preko Fejsbuka za 5.000 dolara
Foto: Dejli Mejl

Majka za primer

SAD: Prodavala decu preko Fejsbuka za 5.000 dolara

Planeta -
Misti Vanhorn (22) je oglasila prodaju dece kako bi sakupila novac za kauciju svom momku u zatvoru

OKLAHOMA SITI - Misti Vanhorn (22), majka dvoje dece iz Oklahome, uhapšena je prošle nedelje pod optužbom da je svoju decu, preko Fejsbuka, pokušala da proda za 5.000 dolara.Kako je otkriveno, Misti je za svoju dvogodišnju ćerku tražila 1.000 dolara, dok je na četvorogodišnjeg sina stavila cenu od 4.000 dolara.

Kako je saopšteno iz policije iz mesta Saliso, osumnjičena je decu pokušala da proda kako bi skupila novac za kauciju koju je trebalo da uplati kako bi svog momka izvukla iz zatvora.

Slučaj je otkriven nakon što je neimenovana žena kontaktirala Odeljenje za brigu o građanima, a nadležni su potom o svemu obavestili policiju.Komšije Vanhornovih navode da je Misti pokušavala da od njih pozajmi novac kako bi platila kauciju svom izabraniku.

"Išla je od vrata do vrata po celom gradu i tražila novac na zajam", ispričao je komšija Toni Mosbi.Ona je nekoliko puta preko ove društvene mreže nudila na prodaju 10-mesečnu ćerku i dvogodišnjeg sina, saopštila je policija iz mesta Saliso, u okrugu Sekvoja. Pregovarala je o “kupoprodaji” sa ženom iz Fort Smita iz susedne države Arkanzasa. Prema policijskom izveštaju, Vanhornova je poručila na Fejsbuku: “Samo dođite u Saliso, to vam je svega 30 minuta vožnje i daću vam sve njene stvari i možete da je uzmete zauvek za 1.000 dolara”. Deca su joj sada oduzeta, a njoj je određena kaucija od 40.000 dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track