SKANDAL: Gejevi se brčkaju u Vatikanu!

Uživaju

SKANDAL: Gejevi se brčkaju u Vatikanu!

Planeta -
„Evropa multiklub“, najveći evropski spa-centar za gejeve, smešten u papskoj državi, u zgradi u kojoj je Crkva kupila apartmane za 15 sveštenika
1 / 4

RIM - Pravo uživanje.Novi skandal potresao je Rimokatoličku crkvu, i to baš na jučerašnji dan, kada je počela konklava za izbor novog pape. Italijanski list Republika obelodanio je da se u centru Vatikana nalazi zgrada u kojoj je smeštena najveća sauna za gejeve u Evropi. Budući da je nedavno u javnost procurila informacija da je Benedikt XVI bio primoran da napusti papsku stolicu zbog ucena jer su se u samom Vatikanu odvijale orgije homoseksualaca, upravo to bi moglo da bude mesto takvih dešavanja.Republika piše da je sporna zgrada u centralnom delu Vatikana sagrađena još 1622, a da se danas u njoj nalaze luksuzni apartmani za 15 sveštenika. Prema navodima lista, Vatikan je 2008. kupio taj deo zgrade za neverovatnih 23 miliona evra. U jednom apartmanu smešten je i kardinal Ivan Dijas, koji učestvuje na konklavi za izbor novog pape, a nedaleko od njegovog luksuznog „kutka“ smešten je „Evropa multiklub sauna i teretana“ (EMC), na čijem internet sajtu je naglašeno da je to broj jedan sauna za gejeve u Italiji.Na zvaničnoj stranici EMC takođe je navedeno da klub svojim posetiocima nudi pravi užitak na čak 2.000 kvadratnih metara, sa vrelim momcima, žurkama, muzikom, penom, vodom i turskim kupatilima. Pored toga, obezbeđena je hrana, prijateljsko osoblje, tamne i intimne sobe, privatne kabine, džakuzi, saune, bazen, ormarići i prostorije za pušače. Posebna ponuda je predstava u kojoj dlakavi debeli muškarac zabavlja goste u svešteničkoj odori.Takve navode italijanskog lista zvaničnici Kato­ličke crkve, koja se protivi istopolnim bra­ko­vima, nisu želeli da komentarišu.

Kardinalu pozlilo pred konklavuJednom kardinalu pozlilo je tokom mise koja se održavala juče u Bazilici Svetog Petra u Vatikanu pred sam početak konlave za izbor novog pape. On se onesvestio i pao, a gomila ljudi oko njega pritrčala mu je u pomoć, međutim, brzo je došao sebi.- Ne zna se da li je kardinal jedan od onih koji će birati papu, niti da li će sada, umesto 115 kardinala, u Sikstinskoj kapeli biti njih 114 - napisao je na svom Tviter nalogu nemački novinar Nikolaus Harbuš, koji je fotografisao onesvešćenog kardinala.

Anđelo Skola
Anđelo Skola

Odilo Šerer
Odilo Šerer

Najveće šanse imaju Italijan i Nemac Prema brojnim navodima, najviše šansi da postanu novi papa imaju kardinal nemačkog porekla iz Sao Paula Odilo Šerer (63) i italijanski kardinal Anđelo Skola (71). Međutim, ipak se smatra da Skola neće dobiti dovoljnu podršku i da će dvojica uticajnih kardinala Anđelo Sodano i Đovani Batista lobirati za Šerera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track