Libijci se poubijali rakijom, ali stvarno

Masovno trovanje

Libijci se poubijali rakijom, ali stvarno

Planeta -
Pacijenti su primljeni u pet bolnica Tripolija, mnogi otrovani su na odeljenjima intenzivne nege, a neki su izgubili vid, saopštilo je ministarstvo zdravlja. Uzrok masovnog trovanja je metanol iz Buhe - rakije lokalne proizvodnje u Libiji

TRIPOLI - Umrlo je najmanje 79 osoba, više od 800 je otrovano metanolom u Tripoliju, a sve žrtve su pile rakiju domaće proizvodnje , objavilo je Ministarstvo zdravlja Libije.

Od 7. marta, prema posljednjim informacijama, u bolnicama u Tripoliju je 79 mrtvih i 827 slučajeva trovanja alkoholom", izjavila je agenciji AFP doktorka Majda el Felah.

Ona je rekal da je "situacija sada pod kontrolom i da su uzorci uzeti od pacijenata poslati u evropske zemlje na dodatne analize".

Šef kabineta za informisanje bolničkog centra u Tripoliju Jomaa Nasr je objasnio porast broja umrlih "kritičnim stanjem brojnih pacijenata", dodavši "da su novi slučajevi trovanja, osobe koje su se kasnije javile u bolnicu".

Pacijenti su primljeni u pet bolnica Tripolija, mnogi otrovani su na odeljenjima intenzivne nege, a neki su izgubili vid, saopštilo je ministarstvo zdravlja. Uzrok masovnog trovanja je metanol iz Buhe - rakije lokalne proizvodnje u Libiji, navodi ministarstvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja