Neće više da bude superheroj: Prebili ga na ulici!
Foto: Jutjub

Ide u novinare

Neće više da bude superheroj: Prebili ga na ulici!

Planeta -
Rodžer Hajherst koji je u centar pažnje došao 2011. godine kada je viđen u patroli na ulicama svog grada Svindona, odlučio da prekine da se bori protiv kriminala nakon što je pretučen

MANČESTER - Momak iz Engleske koji je na sebe preuzeo ulogu superheroja i borca protiv kriminala morao je da odustane od svoje plemenite namere nakon što je prebijen.

Rodžer Hajherst koji je u centar pažnje došao 2011. godine kada je viđen u patroli na ulicama svog grada Svindona, odlučio je da prekine da se bori protiv kriminala nakon što je pretučen.

Poznat pod imenom "Vitez ratnik" ovaj momak je čak zamalo uspeo i da pobedi na izborima za gradonačelnika u svojoj izbornoj jedinici, ali je nedostatak finansijskih sredstava za nastavak kampanje srušio njegove velike političke ambicije.

Ovaj dvadesetogodišnjak koji se na ulici pojavljivao u ručno izrađenom plavo-crnom kostimu od likre koji ga je koštao oko 200 funti, dobio je nakon priča o njegovoj hrabrosti i partnerku: devojku Rebeku kojom se verio i koja je u akcijama protiv kriminala koristila ime "Vitez Devica".

Rodžer Hejhurst, po zanimanju baštovan, rešio je da odustane od svoje borbe protiv kriminala nakon što je doživeo napad u jednoj od patrola, u kojoj je fizički povređen.

"Prepoznali su me neki momci na ulici dok smo patrolirali ulicom i prišli mi i počeli da me udaraju" rekao je Hejhurst jednim mančesterskim novinama.

"Od udaraca mi je oteklo lice, a nakon tog incidenta oblačim se samo u povremenim patrolama i kada se radi o daogađajima koji se organizuju u dobrotvorene svrhe, dok je Rebeka svoj kostim bacila u đubre", kaže on.

Njegova majka Dženifer priznala je prošle godine da je ponekad brinula kada je odlazio uveče na ulicu, ali je mislila da je siguran jer je policija motrila na njega.

"Njegova genijalnost je njegova najbolja odbrana. On je jedan od najpažljivijih mladih ljudi koje znam", rekla je ona.

Rodžer i Rebeka na lokalnoj radio stanici trenutno vode radio emisiju, a Rodžerova majka se nada da će on po uzoru na Supermena postati novinar.

http://www.youtube.com/watch?v=tV3JBhQxjrc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track