Brazil: Lekarka osumnjičena za ubistvo 300 pacijenata?!
Foto: You Tube

Horor

Brazil: Lekarka osumnjičena za ubistvo 300 pacijenata?!

Planeta -
Virdžinija Suares de Suza, direktorka evangelističke bolnice u Kurtibi se sumnjiči da je pacijente priključene na aparate za održavanje života, ubijala kako bi oslobodila bolničke krevete

RIO DE ŽENEIRO - Brazilska lekarka Virdžinija Suares de Suza, protiv koje se vodi proces za ubistvo sedam pacijenata, pod istragom je zbog 300 drugih smrtnih slučajeva, saopštile su brazilske vlasti.Ona se tereti da je u evanđelističkoj bolnici u Kuritibi pacijentima priključenim na aparate za održavanje na životu isključivala kiseonik i davala smrtonosne doze lekova za opuštanje mišića. Navodno, ona je ubistva počinila kako bi oslobodila bolničke krevete.De Suza, inače direktorka bolnice, uhapšena je u februaru sa još tri lekara i medicinskom sestrom. Oni su osumnjičeni za zločinačko udruživanje.Brazilsko ministarstvo zdravstva analiziralo je 1.700 bolničkih dokumenata iz poslednjih sedam godina. Svi sumnjivi slučajevi smrti imaju istu vezu između lekova, problema s aparatima za veštačko disanje, period u kome se to dogodilo i smrt pacijenata.Dr Mario Lobato, koji predvodi istragu, izjavio je da je optužena "izigravala Boga" odlučujući koje pacijente će ubiti.

"Postoji 20 slučajeva koje smo istražili, a otvoreno je još oko 300 predmeta. U svakom od slučajeva, svedočenje ljudi koji su radili u bolnicipotvdili su saznanja do kojih smo došli pretraživanjem dosijea pacijenata", naveo je Lobato.Ukoliko svi sumnjivi slučajevi budu potvrđeni, ovo će nadmašiti broj žrtava najgoreg poznatog lekara serijskog ubice Harolda Šipmana.Britanski lekar je, 2004. godine osuđen za ubistvo 15 pacijenata u Mančesteru, a navodno je odgovoran za smrt još 260.Optužena je pred sudom odbacila krivicu za zločine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track