AMERIKA U ŠOKU: Napad na tužioca planiran
Foto: Beta Ap

Likvidacija

AMERIKA U ŠOKU: Napad na tužioca planiran

Planeta -
Majk Mekleland i njegova supruga ubijeni su u svojoj kući nadomak Dalasa, pošto je ubica u njih ispalio više rafala iz automatskog oružja

DALAS - Jedan od glavnih tužilaca u Teksasu, Majk Mekleland i njegova supruga, žrtve su planiranog napada, kao i njegov zamenik Mark Hase koji je ubijen pre dva meseca.

Javnost u SAD je šokirana jučerašnjim dvostrukim ubistvom, pogotovo nakon ranijeg ubistva zamenika tužioca, što se dugo nije dogodilo u Americi.

Mekleland i njegova supruga ubijeni su u svojoj kući u gradiću Forni, južno od Dalasa, pošto je ubica u njih ispalio više rafala iz automatskog oružja.

"To nije slučajno ubistvo, to je ciljani napad", kaže gradonačelnik Fornija Daren Rozel.

Tužilac Mekleland je imao dvadesetrogodišnju karijeru u vojsci SAD, a učestvovao je i u operaciji Pustinjska oluja 1991. godine u oslobađanju Kuvajta.

Policija sada istražuje moguću vezu sa ubistvom zamenika tužioca Hasea, koji je likvidiran krajem januara, istog dana kada je ministarstvo pravde SAD saopštilo da tužilaštvo ovog okruga u Teksasu vodi istragu za reketiranje protiv jedne rasističke belačke grupe.

Pored dvojice tužilaca prošle nedelje je na pragu svoje kuće u Denveru ubijen šef svih zatvora u Koloradu Tom Klements, a osoba za koju se sumnja da ga je ubila Ivan Ebel nastradao je par dana kasnije u policijskoj poteri.

Zamenik tužioca Hase, koji je pre dva meseca ubijen u Teksasu, bio je osamdesetih godina prošlog veka šef odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala, a kasnije se sličnim slučajevima bavio i kod tužioca Meklelanda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track