Papin poljubac bolesnom dečaku rasplakao svet
Foto: Beta/Ap

Uskršnji poklon

Papin poljubac bolesnom dečaku rasplakao svet

Planeta -
Dominik je voli ljude, ali mislim da je razumeo da se dogodilo nešto posebno. Mislim da to možete videti i na videu jer je imao veliki osmeh na licu i zagrlio papu, ispričala je dečakova majka Kristina

RIM - Muž i žena sa Rod Ajlanda bili su dirnuti do suza kada je papa Franjo, na uskrs, poljubio njihovog hendikepiranog osmogodišnjeg sina Dominika, pred hiljadama ljudi na trgu svetoh Petra.

Pol i Kristina Gondro su sa svoje poetoro dece, uključujući i malog Dominika koji boluje od cerebralne paralize, došli u Vatikan na Uskrs, kada ih je razvodnik uputio da stanu na mesto predviđeno za decu sa hendikepom. Kada je papamobil stigao, razvodnik je Kristini pomogao da pridignu Dominika do pape Franje koji je dečaka primio u zagrljaj i poljubio ga.

Dečak se nasmešio i podigao ruku kako bi zagrlio pontifa koji mu je nešto šapunu na uvo.

Video ovog dirljivog čina obišao je čitav svet.

"Bilo je zaista potresno. Svi su imali suzu u oku. Dominik je voli ljude, ali mislim da je razumeo da se dogodilo nešto posebno. Mislim da to možete videti i na videu jer je imao veliki osmeh na licu i zagrlio papu", ispričala je dečakova majka Kristina.

http://www.youtube.com/watch?v=X2T81GcXfmE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track