Najnovije vesti

GRDOSIJA: U Kotor uplovio jedan od najvećih kruzera na svetu
Foto: Wikipedia

GRDOSIJA: U Kotor uplovio jedan od najvećih kruzera na svetu

Planeta
21:02h
Kosta Mediterana ima 85.618 bruto registarskih tona, dugačka je preko 292 metra, široka 32,2, a gaz joj je osam metara

KOTOR - U Boku Kotorsku uplovio je jedan od najvećih kruzera na svetu Kosta Mediterana. Kruzer je, kako su preneli lokalni mediji, u Boku uplovio posredstvom kotorske agencije BCM.

Izgradnja ovog superluksuznog broda u finskom brodogradilištu “Aker Finjards” 2003. godine koštala je matičnu italijansku kompaniju “Kosta Kročere” (Costa Crociere) 400 miliona evra.

Na brodu, koji može da primi čak 2.680 putnika, juče ih je bilo 465. Za njih se brine posada od ukupno 848 članova, javio je Radio Kotor.

Kosta Mediterana ima 85.618 bruto registarskih tona, dugačka je preko 292 metra, široka 32,2, a gaz joj je osam metara.Pri krstarenju razvija brzinu od maksimalnih 24 čvora, uz minimalno zagađenje okoline za što su zaslužni savremeni sistemi.

Dimenzije "panamksa“ brodu omogućavaju prolaz kroz Panamski kanal, što dodatno upotpunjava kvalitet ponude u spajanju destinacija na Atlantiku i Pacifiku.Enterijer broda je inspirisan italijanskom elegancijom 16. i 17. veka, s finim detaljima i kolekcijom umetničkih dela.

Raskošan nameštaj kombinovan je modernim uslugama, velikim i komfornim kabinama, od kojih većina poseduje privatne balkone.

Ponudu upotpunjuje veliki broj restorana, barova, diskoteka, bazena... Brod ima 12 paluba za goste i isto toliko liftova.Inače, juče je u luci Kotor bio i brod Zenit sa 1.575 putnika i 595 članova posade, a danas se očekuje uplovljavanje Serenišima.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...