HAOS U CG: I Lekić i Vujanović tvrde da pobeđuju!

Vujanović proglasio pobedu

HAOS U CG: I Lekić i Vujanović tvrde da pobeđuju!

Planeta -
Štabovi oba kandidata tvrde da su njihovi u vođstvu

PODGORICA - Predsednički kandidat Demokratske partije socijalista i aktuelni šef države Filip Vujanović proglasio je večeras oko 22 sata pobedu na izborima, navodeći da je osvojio 51,3 odsto glasova, a njegov protiv kandidat Miodrag Lekić 48,7.

Međutim, nešto ranije, sat i po po zatvaranju biračkih mesta u Crnoj Gori, dva izborna štaba saopštila su potpuno različite rezultate, uz međusobna upozorenja da ne pokušavaju da proglase pobedu. Najpre je Goran Danilović, šef izbornog štaba Miodraga Lekića, saopštio da na osnovu 73 odsto obrađenog biračkog tela Lekić ima 50,5, a Filip Vujanović 49,5 odsto glasova."Upozoravamo protivnički štab da se ne igraju i ne pokušavaju sa bilo kakvim proglašavanjem pobede. Ovo su egzaktni podaci", rekao je Danilović.

Desetak minuta kasnije, portparol DPS Časlav Vešović je rekao da na osnovu prebrojanih 70 odsto glasova Vujanović ima 53, a Lekić 47 odsto glasova. "Ovo su vrlo pouzdani i precizni podaci, ali ne iz svih opština. Ako su iz izbornog štaba Lekića spremni da slave njihov poraz - samo neka slave", rekao je Vešović.

Današnji predsednički izbori bili su šesti od uvođenja višestranačkog sistema u Crnoj Gori, odnosno drugi nakon sticanja nezavisnosti 2006. godine.

Građani Crne Gore glasali su na 1.169 biračka mesta, a birališta su bila otvorena od sedam do 20 sati. Pravo glasa na izborima imalo je 511.405 građana Crne Gore. Izborni proces pratile su posmatračke misije OEBS-a i Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track