Demokratski front: Potvrda izborne krađe u Crnoj Gori!
Foto: Rojters

Ne priznaju predsedničke izbore

Demokratski front: Potvrda izborne krađe u Crnoj Gori!

Planeta -
Za čuvenog podgoričkog predavača demokratije mirni protesti su odjednom postali nedemokratski i bezbednosno opasni, saopštio DF

PODGORICA - Predstavnici Demokratskog fronta (DF) saopštili su da vlast i deo medija bez osnova najavljuju rušilačke demonstracije da bi se narod pomirio sa izbornom krađom i ocenio da su se Đukanović, Marović i Vujanović prilično uplašili od svakog vida pružanja otpora, a posebno od mirnih protesta građana Crne Gore.

DF će se konsultovati sa predstavnicima ostalih opozicionih partija, civilnog sektora i udruženja koja su pružila podršku Miodragu Lekiću, kako bi dogovorili dalje korake u odbrani Lekićevog izbornog rezultata. Nakon odluke Državne izborne komisije (DRI) da odbaci sve primedbe Lekićevog štaba na rad biračkih odbora, predsedništvo DF je na daanas odlučilo da organizuje hitne konsultacije povodom daljih koraka, pišu Vijesti.

“Odluka većine u DIK da svojim glasovima odbaci zahtev našeg Izbornog štaba, da se, zbog grubih nepravilnosti, ponovo glasa na 1.122 biračka mesta, predstavlja verifikovanje izborne krađe DPS, i to DF i građani Crne Gore neće prihvatiti, kaže se u saopštenju. Sada svako vidi da su se Đukanović, Marović i Vujanović prilično uplašili od svakog vida pružanja otpora, a posebno od mirnih protesta građana Crne Gore. Zato što znaju da su glasači Miodraga Lekića i zagovornici mirnih protesta ogromna većina u Crnoj Gori”, ocenio je DF.

U DF su optužili vlast i deo medija da bez osnova najavljuju rušilačke demonstracije. Zbog toga, kako navode, pozivaju sagovornike iz regiona koji treba da objasne da se protesti ne isplate. “Vlast je na uzbunu podigla sve svoje saradnike, stare i nove dužnike. Cilj je da uz pomoć režimskih medija, ubede crnogorski narod, da je najbolje da se još jednom pomire sa izbornom krađom. Odjednom su za nekadašnju beogradsku mitingašicu, koja već dve decenije živi od tih zasluga - sami mitinzi postali besmisleni", kaže se u saopštenju.

"A za čuvenog podgoričkog predavača demokratije, mirni protesti su odjednom postali nedemokratski i bezbednosno opasni. Potom je jedan bivši opozicionar, pod prevelikim gradonačelnikovim uticajem, zaboravio da su mirni protesti, svugde u Evropi, legitimno sredstvo opozicione borbe”, ističe DF u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track