Skočio u Lim da spase nepoznatu devojku
Foto: Vijesti.me

Bijelo Polje

Skočio u Lim da spase nepoznatu devojku

Planeta -
Smatram da bi većina uradila isto, kaže Tarik Kuruglić (21), koji je devojku spasao sigurne smrti

BIJELO POLJE - Bjelopoljac Tarik Kuruglić (21) spasao je sigurne smrti sugrađanku A. Z. (26), koja je skokom u Lim pokušala da izvrši samoubistvo.

A. Z. je juče, nakon reanimacije koju je radila ekipa bjelopoljske Hitne pomoći smeštena u bjelopoljskoj bolnici i van je životne opasnosti.

Portal Kodex.me piše da su Kuruglić i njegov prijatelj Vlado Bulatović oko 14 časova išli ka centru grada kada su na mostu ugledali okupljene građane, koji su im rekli da je neka devojka skočila u reku. Kuruglić je rekao da su nizvodno od mosta prema naselju Pruška, ugledali nepomično telo devojke kako pluta.

Tada je skočio u Lim i zaplivao prema telu. Kuruglić je doplivao do devojke, uhvatio je rukom i plivao natrag prema obali, gde su mu okupljeni mladići pomogli da izvuče telo na obalu.

A. Z. nije davala znake života, ali je ekipa hitne pomoći uz pomoć dežurnog lekara Besima Kadića, posle 15 minuta uspela da je reanimira.

Kuruglić je novinarima rekao da misli da to što je spasao A. Z. nije ništa posebno: “Smatram da bi većina građana uradila isto, pokušavajući da spase nekog sigurne smrti”.

Osim Kuruglića, A. Z. je pokušao da spase i komandir jedinice Službe zaštite i spasavanja Zoran Puletić. On je, videvši da je devojka skočila u reku, skočio za njom, u nameri da je spasi, ali se povredio boreći se sa talasima nabujale reke. Puletić je zbog zadobijenih povreda smešten u bjelopoljskoj bolnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track