ZAVERA: Al Kaida planirala napad na voz u Torontu

Kanadska policija uhapsila teroriste

ZAVERA: Al Kaida planirala napad na voz u Torontu

Planeta -
Napad je planiran na VIA putnički voz u Torontu, ali je rečeno da je plan napada bio u fazi formiranja te da nije bilo neposredne opasnosti po javnost železničke radnike, voz, putnike ili infrastrukturu

TORONTO- Kanadske vlasti su uhapsile dve osobe pod optužbom da su pod uticajem "Al-Kaide" kovale zaveru da postave bombu u putnički voz. Na konferenciji za novinare, predstavnik Kanadske kraljevske konjičke policije je rekao da su za pripremu napada osumnjičeni Šiheb Eseghejer(30), i Rid Jaser(35), koji su uhapšeni u Montrealu i Torontu u ponedeljak.

Napad je navodno planiran na VIA putnički voz u Torontu, ali nije precizirano kada. Kanadska kraljevska konjička policija (RCMP) je navela da je dvogodišnja operacija nadzora, koja je dovela do hapšenja ove dvojice osumnjičenih bila "rezultat obimnih zajedničkih napora".

Takođe se ističe da njih dvojica nisu kanadski državljani, te da su bili u vezi s operativcima Al-Kaide u Iranu, bez navođenja više detalja.

U isto vreme, je rečeno da je plan napada bio u fazi formiranja te da nije predstavljao neposrednu opasnost po javnost železničke radnike, voz, putnike ili infrastrukturu.. Takođe policija je saopštila da dvojica uhapšenih, nisu bili u vezi sa bostonskim bombašima braćom Carnaev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track