OPET RADI TROVAČ: Pronađeno novo otrovno pismo

Još jedan incident

OPET RADI TROVAČ: Pronađeno novo otrovno pismo

Planeta -
Pismo je otkriveno tokom rutinske provere pošte, saopštila je obaveštajna služba iz baze. "Prvi testovi su ukazali na moguće postojanje biološkog otrova", navedeno je u saopštenju u kojem nije precizirano o kakvom je otrovu reč

VAŠINGTON - Pismo na kojem su mogući tragovi smrtonosnog otrova ricina, pronađeni su u američkoj vazduhoplovnoj bazi u blizini Vašingtona, javio je AFP.

Agencija podseća da je covek optužen da je slao otrovna pisma američkom predsedniku Baraku Obami, američkom senatoru i državnom sudiji, pušten iz zatvora, saopštio je predstavnik federalnih vlasti, mada nije naveo zbog čega je optuženi oslobođen.

Džef Vudfin je kazao da je Pol Kevin Kertis oslobođen iz pritvora, ali da mu nisu poznati uslovi pod kojima se to desilo, preneo je AP.

Najnovije pismo otkriveno je u bazi "Boling" sedam dana nakon pronalaska prva tri pisma.

"Danas smo imali još jedan incident. Kako mi je rečeno u bazi "Boling" i reč je o istoj supstanci", rekao je novinarima senator Hari Rajd.

Pismo je otkriveno jutros tokom rutinske provere pošte, saopštila je obaveštajna služba iz baze.

"Prvi testovi su ukazali na moguće postojanje biološkog otrova", navedeno je u saopštenju u kojem nije precizirano o kakvom je otrovu reč.

Kertis je uhapšen prošle srede u svojoj kući u Korintu, u državni Misisipi, i optužen je da je slao pisma sa ricinom Obami, senatoru iz Misisipija Rodžeru Vikeru i jednom sudiji suda te američke države.

Ročište je bilo odloženo na oko 90 minuta, posle čega je usledilo saopštenje o oslobađanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track