Frigidna Lujka na čelu protesta protiv gej brakova

Na čelu kolone

Frigidna Lujka na čelu protesta protiv gej brakova

Planeta -
Ispred zgrade francuskog senata, nedugo pošto je takozvani “brak za sve” usvojen, Baržoova je uzviknula: "Oland želi krv, i dobiće je! Svi su pobesneli. Živimo u diktaturi."

PARIZ - Odluka francuske vlade da legalizuje gej brakove podigla u u francuskoj buru protesta, a kada su protivnici gej brakova izašli na ulice Pariza, na čelu njihovog protesta nisu stajali ni političari, ni sveštenici, već drska komičarka u pink majici, čije je umetničko ime Frižid Baržo, što u slobodnom prevodu znači Frigidna Lujka.

Svet je bio šokiran čestim prizorima nasilja na ovim demonstracijama, i to u zemlji koja oduvek slovi za nosioca slobode.

- Nasilje proističe iz načina na koji je ovaj zakon nametnut - kaže Baržo ističući da će svi koji učestvuju u nasilju nad protestom biti marginalizovani. Ona je i osudila vladu zbog toga što nije želela da sasluša drugu stranu. Brižit je najavila da će nastaviti sa uličnom protestima.

Ispred zgrade francuskog senata, nedugo pošto je takozvani “brak za sve” usvojen, Baržoova je uzviknula: "Oland želi krv, i dobiće je! Svi su pobesneli. Živimo u diktaturi."

Komičarka je izjavila da će možda dati svoje kandidate za lokalne izbore 2014. godine.

- Svi smo rođeni od muškarca i žene, ali zakon će sutra reći suprotno - kaže Baržo.

Ona smatra da će zakon uništiti veze između oca, majke i dece, koji su temelj ljudskog društva.

- Po njemu, dete može biti rođeno od muškarca i muškarca - kaže ona.

Tata prijatel Žan Mari Lepena, mama nastavnica muzike

Frižid Baržo, to jest Viržini Telen, francuska humoristkinja, rođena je 25. septembra 1962. godine u Bulonj-Bilankuru. Roditelji su joj nastavnica muzike i Žak Merle, blizak prijatelj Žan-Mari Le Pena, koga je ugostio u svom zamku u Rilije-la-Papu.

Umetničko ime i plava kosa podsećaju na seks ikonu Brižit Bardo. Bori se protiv istopolnih brakova i usvajanja dece LGBT populacije. Studirala je prava na Univerzitetu u Lionu i na Političkim naukama u Parizu pre nego što se pridružila Skupu za republiku, partiji desnog krila.

Udata je za brata Karla Zeroa, Bruna Telena, alijas Bazila d Kuka, koji je blizak partiji Bruna Megrea, Narodnom republikanskom pokretu (MNR). I ona i njen suprug su bivši članovi Grupe ujedinjene odbrane, studentske organizacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track