DRAMA U SIRIJI: Raketama gađali ruski putnički avion!

Teroristički napad

DRAMA U SIRIJI: Raketama gađali ruski putnički avion!

Planeta -
U avionu je bilo 200 putnika, ruskih turista, koji su se vraćali iz Egipta, a pilot je uspeo da izbegne dve rakete zemlja-vazduh i one su eksplodirale u neposrednoj blizini aviona

MOSKVA - Na ruski putnički avion danas su u vazdušnom koridoru iznad Sirije ispaljene dve raketa, koje na sreću nisu pogodile cilj, saopšteno je u Moskvi.

U avionu je bilo 200 putnika, ruskih turista, koji su se vraćali iz Egipta.

Agencija Interfaks prenosi da je pilot uspeo da izbegne dve rakete zemlja-vazduh i one su eksplodirale u neposrednoj blizini aviona, koji je ostao neoštećen.

U izveštaju se navodi da niko od putnika i članova posade nije bio povređen u incidentu koji je mogao da ima tragične posledice.

Ruska federalna vazduhoplovna služba "Rosavijacija" potvrdila je danas da je avion ruske kompanije "NordVind erlajnz" (NordWind Airlines) "bio u opasnosti" u vazdušnom prostoru iznad Sirije zbog borbenih dejstava komentarišući saznanja medija da su ka avionu ispaljene dve rakete. Posada aviona Erbas A-320 vazduhoplovne kompanije Nordvind erlajnz, koji je leteo od Šarm el-Šeika do Kazanja, leteći nad teritorijom Sirije, "registrovao je znake vođenja borbenih dejstava", rekao je predstavnik Rosavijacije, komentarišući informaciju o pucanju na letelicu, preneo je Itar-Tass.

Predstavnik Službe je dodao da su ta dejstva "po mišljenju posade, pretila bezbednosti aviona". Prema njegovim rečima, avion se prizemljio na aerodromu krajnje destinacije po redu vožnje. Istovremeno, predstavnik ruskog Ministarstva inostranih poslova Aleksandar Lukaševič rekao je da Ministarstvo preduzima vanredne mere radi razjašnjenja siutacije sa pretnjom ruskom avionu sa 159 putnika u vazdušnom prostoru Sirije.

MIP Rusije preduzima hitne mere radi razjašnjavanja te situacije, uključujući kontakte sa sirijskim vlastima, rekao je Lukaševič ruskoj državnoj agenciji. Ranije je Interfaks javio, pozivajući se na obaveštene izvore, da su neidentifikovane snage jutros ispalile dve rakete tipa zemlja-vazduh, koje su eksplodirale u vazduhu veoma blizu putničkog aviona u vlasništvu ruske avio-kompanije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track