CENZURA: Predsednik pao sa konja, mediji izbrisali!
Foto: Rojters

Turkmenistan

CENZURA: Predsednik pao sa konja, mediji izbrisali!

Planeta -
Kurbankuli Berdimuhamedov pao je sa konja skoro odmah po prolasku kroz cilj. Nekoliko sekudni posle toga, predsednikovo obezbeđenje je bukvalno poletelo ka stazi kako bi mu pomogli.

TURKMENISTAN - Predsednik Turkmenistana, pao je nedavno sa konja, tokom trke na festivalu koji se svake godine održava u toj zemlji, ali zvanične vesti o tome u Turkmenistanu nije bilo.

Mediji u Turkmenistanu jednostavno su zanemarili taj veoma bitan detalj, pa se u njihovim izveštajima sa trke nigde ne pominje da je prvi čovek države pao sa konja.Kurbankuli Berdimuhamedov pao je sa konja skoro odmah po prolasku kroz cilj. Nekoliko sekudni posle toga, predsednikovo obezbeđenje je bukvalno poletelo ka stazi kako bi mu pomogli.Mediji u Turkmenistanu izvestili su detaljno o pobedi predsednika, ali nije bilo ni reči o tome da je Berdimuhamedov pao sa konja. U video snimku koji je prikazan na državnoj televiziji, isečen je deo gde predsednik pada sa konja.

I pored tako oštre cenzure, origuinalni snimak, pronašao je svoj put do Jutjuba.

Inače, predsednik je, kao pobednik trke, osvojio novčanu nagradu od 11 miliona dolara. Sav novac, Berdimuhamedov će donirati u zvanični fond koji je posvećen konjima.

http://www.youtube.com/watch?v=6u_F3g2Kp3E

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track