Istražitelj FBI: Carnaevi nisu mogli sami da naprave bombe
Foto: Rojters

Sumnja u istragu

Istražitelj FBI: Carnaevi nisu mogli sami da naprave bombe

Planeta -
Prestonički dnevnik prenosi reči neimenovanog istražitelja FBI koji je izrazio sumnju u ovu priču, uz ocenu da braća Carnajev nisu mogla sama da naprave ovako složene bombe u tako kratkom vremenskom periodu

BOSTON - Osumnjičeni za bombaški napad u Bostonu Džohar Carnajev rekao je istražiteljima Federalnog istražnog biroa (FBI) da su njegov brat Tamerlan i on prvo planirali da napad izvrše tokom proslave Dana nezavisnosti SAD, 4. jula.

Kako piše Vašington Post, Carnajev je agentima priznao da je odluka da se ubrza napad doneta kada su uspeli da naprave bombe koristeći ekspres lonce, brže nego što su to očekivali.

Bombe su napravili u stanu starijeg brata u gradiću Kembridž u Masačusetsu, nakon čega su se vozili kroz grad i razgledali moguće mete, dok nisu doneli odluku da napad bude izvršen tokom održavanja maratona u Bostonu.

On je kazao i da je zajedno sa bratom Tameralnom bio ljut na SAD zbog ratova u Avganistanu i Iraku.

međutim prestonički dnevnik prenosi reči neimenovanog istražitelja FBI koji je izrazio sumnju u ovu priču, uz ocenu da braća Carnajev nisu mogla sama da naprave ovako složene bombe u tako kratkom vremenskom periodu.

Telo starijeg Carnajeva, Tamerlana, koji je ubijen u okršaju sa policijom 15. aprila, par dana nakon napada u Bostonu, juče je predato porodici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track