Keri stigao Putinu u goste
Foto: Tanjug

Poseta Moskvi

Keri stigao Putinu u goste

Planeta -
Državni sekretar SAD će s ruskim predsednikom razgovarati o pitanjima vezanim za odnose dve zemlje, ali i o situaciji u Siriji, Severnoj Koreji i u Avganistanu

MOSKVA - Američki državni sekretar Džon Keri stigao je u Moskvu gde će se sastati s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim.

To je prva Kerijeva poseta Moskvi, a kako navodi agencija Frans pres, cilj je poboljšanje odnosa dve zemlje i napredak u rešavanju sirijskog pitanja.

Kako je saopšteno iz Stejt departmenta, Keri će sa Putinom razgovarati o pitanjima vezanim za odnose dve zemlje, ali i o situaciji u Siriji, Severnoj Koreji i u Avganistanu.

"Nemamo često prilike da razgovaramo sa predsednikom Putinom", rekao je pre Kerijevog polaska u Moskvu jedan američki diplomata i dodao da je Moskva pokazala spremnost da razgovara o Siriji, "ali u o nizu drugih pitanja".

Jedna od glavnih tačaka neslaganja dve države je Sirija. Rusija je među poslednjim zemaljama koja podržava sirijske vlasti, i snabdeva ih oružjem, dok SAD razmišljaju da dodatno naoružaju sirijske pobunjenike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track