NEVIDLJIV ZA ODRASLE: Plakat spasava zlostavljanu decu!
Foto: Youtube

NEVIDLJIV ZA ODRASLE: Plakat spasava zlostavljanu decu!

Planeta -
Španska organizacija ANAR, napravila je poseban plakat koji prikazuje dve različite poruke - jednu za decu i jednu za odrasle

ŠPANIJA - Kako bi obezbedili siguran način da deca koja su zlostavljana mogu da potraže pomoć, španska organizacija ANAR, napravila je poseban plakat koji prikazuje dve različite poruke - jednu za decu i jednu za odrasle.

Tajna je u posebno dizajniranom plakatu koji prikazuje različite poruke kada se posmatra iz različitih uglova.

Kada odrasla osoba, ili svako ko je viši od 135 santimetara, priđe plakatu, može da vidi lice tužnog dečaka i poruku koja glasi: "Ponekad zlostavljanje dece može da vidi samo onaj koji je zlostavlj." S druge strane, kada dete priđe plakatu, ono vidi sliku dečaka koji na licu ima modrice i poruku: "Ako te je neko povredio, pozovi nas i mi ćemo ti pomoći", kao i broj telefona .

Ovo je urađeno s namerom kako bi deca bila ohrabrena da prijave zlostavljanje, a da se ujedno ne plaše da će tu poruku moći da vidi i neko drugi. To omogućava da deca vide poruku namenjenu njima i zapamte broj telefona, čak i kada nekim slučajem, onaj koji ih zlostavlja stoji pored njih.

http://www.youtube.com/watch?v=oTifqO0XVsA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track